313 Ayetel Kürsi okumanın faziletleri nelerdir? - Dualar Ve Sureler

313 Ayetel Kürsi okumanın faziletleri nelerdir?

313 Ayetel Kürsi okumanın faziletleri nelerdir?

313 Ayetel Kürsi okumanın faziletleri neler?


Bakara suresi içerisinde bulunan bir sure olan Ayet-el Kürsi; Tevhid ilmiyle alakalı en büyük Ayet-i Kerimedir. Bu yönüyle Ayet-el Kürsi çok derin anlamlar taşıyan kutsal kelimelerden oluşur. Bakara suresinin 255. ayetinden oluşan ve ayetin içinde geçen kürsi kelimesi sebebiyle bu ismi alan duayı defalarca kez okumanın faydası büyük. Peki, 313 Ayetel Kürsi okumanın faziletleri neler? İşte Ayetel Kürsi okumanın faydaları...

Dileklerin kabul olması, dileğinizin sonucunun hakkınızda hayırlı olup olmayacağına bağlı olarak Allahü Teala tarafından karar verilir lakin 313 Ayetel Kürsi okuma ritüeline de gerçekleştirmenizde hiç bir sakınca yoktur zira en kötü ihtimalle, Bakara suresinin bu güzel Ayeti Kerimelerinden oluşmuş duayı 313 kez zikretmiş olursunuz ki, bu duanın yukarıda da belirttiğimiz üzere, okunması sayısı önemli olmaksızın her daim hayırlıdır.

313 Ayetel Kürsi okumanın faziletleri neler?

Allah’ın izniyle, hayırlı dileklerin ve arzuların kabulüne vesile olur

Hastalıkların iyileşmesinde şifacı görevi görür. Allahü teala izin verirse kişinin her ne hastalığı olursa olsun, güzel niyetlerle okuduğu 313 ayetel kürsi duasından sonra şifa bulur. Evine doktor girmez.

Sıkıntı ve vesveseye karşı iyi gelir. Kişilerin içindeki sebepsiz sıkıntıyı giderir ve gereksiz endişelere zerk olmasından sakındırır.

Evin, işyerinin ya da kişinin kısmetini açar. Dinimizde günahlardan en büyüğü olan büyü gibi kötü işlerin etkisini azaltır. Nazarlardan korur

313 kere okunması sonucunda bir sayıya bağlı kalmak uğruna yapılan uygulama, kişinin disiplinini geliştirir.

Abdestlik okunması tavsiye olunduğundan, 313 kereyi bitirene kadar geçen sürede yapılacak her sevap, hanenize daha büyük katlarla yazılır.

Ezbere okunması durumunda dimaya iyi gelerek hafızayı güçlendirir

Nasıl Okunur:

Okumadan önce gusül abdestiniz olması zaten şarttır ancak namaz abdesti alacak olursanız da en hayırlısı olur.

Ayetel Kürsi okunuşu ve Türkçe anlamı: Ayet-el Kürsi Arapça yazılışı ve Diyanet meali! Ayetel Kürsi duasının faziletleri neler?

Okuyacağınız 313 tane Ayetel Kürsi’nin her birinin başına besmele koymalısınız.

Tüm duaları bir oturuşta bitirmeniz gerekmez ama bir kaç gün içerisinde tamamlarsanız iyi olur.

AYETEL KÜRSİ OKUMANIN FAYDALARI, FAZİLETLERİ HAKKINDA BİLGİ

Muhammed b. İsâ'dan nakledildiğine göre İbnü'l-Aska' şöyle der:"Adamın biri Hz. Peygamber'e gelip Kur'an'ın en faziletli ayeti hangisidir?' diye sordu.

Resulullah (s.a.s.) şöyle buyurdu: Âllah'u Lâilâhe illâ huve'l-Hayyu'l-Kayyûm... " (Müslim, Müsafirîn, 258; Ebû Dâvûd, el-Huruf ve'l-Kiraa, 35; İbn Hanbel, V, 142). Başka bir hadiste de: "Kur'an'ın en faziletli ayeti Bakara suresindeki Âyetü'l-Kürsi'dir.

Bu ayet bir evde okunduğu zaman Şeytan oradan uzaklaşır. " (Tirmizî, Fedâilü'l-Kur'an, 2)Resulullah (s.a.s.) bir defa Ka'b oğlu Ubey'e, ezberinde olan ayetlerden hangisinin daha yüce olduğunu sormuş, "Allah ve Resulu daha iyi bilir" cevabını alınca, soruyu tekrar etmiş, bunun üzerine Ubey, bildiği en yüce ayetin "Allahu lâ ilâhe illâhüve'l-Hayyu'l-Kayyûm" olduğunu söylemiştir.

Resulullah (s.a.s.) aldığı cevaptan memnun olarak Ubey'in göğsüne vurarak Ey Ebû Münzir! İlim sana kutlu olsun. " buyurmuştur. (Ebû Dâvûd, Vitir,17) Ayrıca Hz. Peygamber (s.a.s.) "Âyetü'l-Kürsî Kur'ân âyetlerinin şahıdır" buyurmuştur. (Tirmizî, Fedâilü'l-Kur'an, 2)Bu ayet-i kerîmede Cenâb-ı Allah'ın yüceliği, sıfatları, kâinatta meydana gelen büyük olayların tamamen onun iradesi doğrultusunda vukû bulduğu, onun isteği ve izni olmadan hiç bir kimsenin başkasına şefaat edemeyeceği, O'nun kürsüsü, göklerde ve yerdekilerin ona ait olduğu hakkında bilgi verilmektedir. Meâli şöyledir:Allah (İbadete en lâyık olandır), Ondan başka ilâh yoktur. Diridir (ezeli ve ebedîdir), Kayyumdur (yaratıkların bütün işlerini düzenleyicidir.

Yaratmada, rızık vermede mahlûkâtın yegane sahip ve hâkimi olup her şey onun sayesinde ayakla durur) Onu ne bir uyuklama alır, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi onundur. O'nun izni olmaksızın yanında kim şefaat edebilir? O, (bütün yaratılmışların) önlerindekini (dünyadaki bütün yaptıklarını, açıklaytp gizlediklerini), arkalarındakini (Ahirette olacak Şeyi) bilir. Onun ilminden, kendisinin dilediğinden başka hiçbir şeyi kavrayamazlar. O'nun kürsüsü (ilmi) gökleri ve yeri kuşatmıştır. Ve onların (göklerin ve yerin) korunması O'na ağır gelmez. O, çok yüce çok büyüktür. " (Ahmed Ağırakça, Şamil İslam Ans.)Ayetül Kürsi'nin okunması hakkında bazı Hadisler"Cibril bana geldi. Cinden bir ifrit sana tuzak kurmak istiyor.

Yatağına girdiğin zaman Ayetel Kürsi'yi oku. Yani yatmadan evvel Ayetel Kürsi'yi oku." dedi.""Kim farz olan her namazın ardından Ayet'ül Kürsi okursa ondan sonraki namaza kadar mahfuz kalır." Bu hadis sebebiyle her farz namazdan sonra ayetül kürsi okunur."Kim sabah çıkınca Ayetül Kürsi ile Ha-mim tenzilül kitabi minellahil azizil alim suresinin evvelindeki iki ayeti okursa o gün akşama kadar (bela ve kazalardan) mahfuz kalır. Kim de akşama dahil olunca onları okursa o gece sabahlayıncaya kadar mahfuz olur."" Uyurken Ayetel Kürsi okuyana şeytan yaklaşmaz."




Yorum Gönder

0 Yorumlar